Makso Assemblage

Klant aan het woord

Makso Assemblage b.v. : productie in Nederland


Makso 25 jaar

Dit jaar viert Makso haar 25-jarig bestaan als producent, assemblagebedrijf en leverancier van elektronica, van halffabricaat tot compleet eindproduct. Door de jaren heen is Makso van een eenvoudig eenmansbedrijf uitgegroeid tot een zeer gezonde middelgrote organisatie. Makso staat voor professionaliteit, flexibiliteit en dienstbaarheid en biedt vanuit deze visie haar klanten, naast elektronica assemblage, ook een ruim aanbod van gerelateerde diensten aan.


Kostenefficiëntie door productie in Nederland

Het einde van de groei van Makso is nog lang niet in zicht. Naast een forse groei van productontwikkeling in Nederland, is de merkbare “terugkeer” van productie uit het Verre Oosten daar mede debet aan. “Wij kunnen snel, adequaat en professioneel inspelen op de vraag van onze klanten. Onze eerder genoemde specifieke kenmerken zitten bij ons als het ware in de genen. Een goede en eerlijke total-cost analyse aan de uitbestederskant samen met een duidelijke communicatie van onze kant maken ons als productiepartner zeer interessant voor onze bestaande en nieuwe klanten. Wij spreken de taal van de klant!

De wijze waarop wij ons machinepark hebben opgebouwd staat garant voor de noodzakelijke productiefl exibiliteit. Efficiënt en volautomatisch produceren draagt bij aan een goede prijs/kwaliteit verhouding. Door de gerichte uitbreiding van onze productieruimtes én van ons machinepark zijn wij in staat om nog sneller en nog steeds goedkoop te produceren. Door onze professionele bedrijfsvoering zijn wij in staat te profiteren van schaalvoordelen en blijven toch steeds flexibel met u meedenken. Wij produceren, na onze recente uitbreiding, nog steeds opdrachten van enkele stuks tot 100K+ jaar-series.” aldus Nico Bovenschen, directeur en eigenaar van Makso.


Makso Assemblage machinepark
Makso Assemblage machinepark

Efficiënt produceren

Wij zien dat de focus van Makso gericht is op het continue verbeteren van de bedrijfsprocessen, met een zo gering mogelijke verspilling van inzet, energie en materialen. Door zo efficiënt mogelijk te produceren en waar mogelijk “lean manufacturing” toe te passen, is Makso in staat om de kosten structureel laag te houden. “Op deze wijze realiseren wij een maximale toegevoegde waarde voor onze klanten”, zegt Nico Bovenschen. Makso zet haar “state of the art” machinepark optimaal in, om zodoende niets aan kwaliteit en flexibiliteit naar haar klanten in te leveren.


Makso Assemblage machinepark

Intensieve samenwerking met Intronics is ons gezamenlijk belang!

Naast de juiste keuzes op het gebied van bedrijfsvoering en investering, is de selectie van de juiste leveranciers en de intensivering van de samenwerking van wezenlijk belang. Een optimale relatie tussen leverancier en klant zorgt voor hogere klantwaarde en betere resultaten. Het levermoment van de componenten en het nakomen van afspraken, in combinatie met een marktconforme prijs, is voor een EMS-bedrijf zeer bepalend.

Intronics en Makso werken al jaren nauw samen. “Puur omdat Intronics geheel aan onze verwachtingen voldoet en met ons meedenkt. We hebben regelmatig contact met elkaar en de medewerkers van Intronics begrijpen wat wij nodig hebben om onze klanten te bieden wat zij vragen”, legt René Heikamp, inkoper bij Makso, uit. “Een leverancier die begrijpt wat wij, in onze rol als productiepartner, voor onze klanten nodig hebben, voegt daadwerkelijk iets toe aan een zakelijke samenwerking.

Onze ervaring is dat Intronics deze mening met ons deelt. De dienstverlening van Intronics is het bewijs. Bij Makso wordt dit zeer gewaardeerd”.