Storm Technische Universiteit Eindhoven

STORM ontwikkelt en produceert 's werelds eerste elektrische toermotorfiets - range van 380km


STORM, een team gevormd door studenten van de Technische Universiteit Eindhoven, is erin geslaagd om een elektrische toermotorfiets te ontwikkelen en produceren die een afstand van maar liefst 380 kilometer kan rijden, zonder op te laden. In augustus 2016 gaat STORM dit bewijzen : “around the world in 80 days”.


Het idee: duurzaam vervoer is ‘hip’!

“Lange tijd hadden elektrische vervoermiddelen een suf imago. Veel mensen denken nog steeds dat je maar een paar kilometer elektrisch kunt rijden en dan weer moet opladen. Wij willen het tegendeel bewijzen en zo is het idee voor een elektrische toermotor ontstaan”, zegt Maartje Verhoek (External Relations van STORM).


Het resultaat: een elektrische toermotorfiets met een modulair batterijpakket die er ook nog eens strak en gestroomlijnd uitziet!

De uitvoering van het idee is met deze motor zeker gelukt. Door het strakke design, zijn efficiëntie, geluidloosheid én een range van maar liefst 380 kilometer is de motor het toonbeeld van hoe elektrisch vervoer zou moeten zijn. Alles heeft STORM zelf bedacht en in eigen beheer gedaan. Om de ideeën tot uitvoering te brengen heeft STORM contact gezocht met toonaangevende bedrijven en leveranciers op het gebied van techniek, automotive en (tele)communicatie. Om de trots van het team, het uit 24 losse cartridges bestaande batterijpakket, goed aan te sluiten, was een uitdaging.

Robuustheid, aansluitgemak en een goede bescherming tegen stof en water waren een absolute vereiste. “Via Intronics hebben we bij de Duitse fabrikant CONEC een SUB-D oplossing gevonden waarbij power en data via één waterdichte connector lopen”, legt Maartje uit.

STORM heeft een strakke planning en de tijdsdruk om in augustus met twee motoren en in totaal 200 battery packs te kunnen starten aan de World Tour, wordt flink opgevoerd. Een nauwe samenwerking met partners en toeleveranciers is dan ook uiterst belangrijk voor het team. STORM organiseert met regelmaat events om haar partners en leveranciers over de voortgang van het project op de hoogte te brengen. “Zo’n team enthousiaste mensen met zoveel passie voor hun project – daar wil je als leverancier gewoon mee samen werken”, aldus Ilona Meijer (Accountmanager bij Intronics).


Maartje Verhoek (STORM) en Ilona Meijer (Intronics)

Maartje Verhoek (STORM) en Ilona Meijer (Intronics).


Het batterijenpakket bestaat uit 24 losse cartridges

Het batterijenpakket bestaat uit 24 losse cartridges.


STORM World Tour route

STORM World Tour route.


Volg STORM tijdens de World Tour

Op 14 augustus 2016 start de STORM World Tour in Eindhoven, waarin STORM de wereld over zal gaan in 80 dagen om het imago van duurzaam vervoer te promoten. Televisiepresentator en motorrijder Rick Nieman zal, als ambassadeur van het project, een van de gastsprekers zijn. Op www.storm-eindhoven.com kunt u zien hoe laat en waar de tour zal starten. Ook kunt u via de website het STORM team tijdens de World Tour dagelijks volgen.