Sterren.nl radio studio

Sterren.nl toekomstklaar met dB mediagroep en Intronics


Begin 2015 startte system integrator dB mediagroep met de verbouwing van de Sterren.nl radiostudio in het voormalige gebouw van de Wereldomroep. Sterren.nl is een onderdeel van AVROTROS.

De complete studio is inmiddels, in samenwerking met Intronics, gemoderniseerd. De studio is niet alleen technisch volledig vernieuwd, het heeft ook een nieuw decor en er is overgestapt op een nieuw uitzendsysteem. Zo ontvangen Radio DJ’s Daniel Dekker en Corné Klijn iedere vrijdagmiddag tussen 16.00 en 18.00 uur verschillende artiesten en publiek in de studio. Dit is via de livestream te volgen op www.sterren.nl. De fans krijgen een kijkje in de studio, zonder extra personeelsinzet.


Sterren.nl radio studio
Opening van Sterren.nl radiostudio
Sterren.nl radio studio
V.l.n.r. Lex Strijker (dB mediagroep), Corne Klijn (Radio Dj) en Paul Siteur (Hoofd Sterren.nl)

De uitdaging: betaalbaar en toekomstbestendig

De technici van dB mediagroep bouwen, onderhouden en bedienen technische installaties en software in de AV wereld. Vanwege goede ervaringen, een scherpe offerte en een goede samenwerking met verschillende technische partijen heeft Sterren.nl gekozen voor dB mediagroep.

Eén van de grootste uitdagingen was om middels KVM extenders, op de meest kosten efficiënte manier, over 200 meter afstand dual-head HD video, USB 2.0 en audio te overbruggen. Op de werkplek van de DJ mag maar één toetsenbord en één muis liggen om vijf schermen, gevoed door vier achterliggende computers, te bedienen. “Voor ons was het geweldig om deze studio technisch te vernieuwen. De uitdaging was om met een beperkt budget een passende oplossing te vinden die vanzelfsprekend voldoet aan de hedendaagse en toekomstige eisen die gesteld worden. Hierbij moesten we rekening houden met een nieuw uitzendsysteem en de afstand van 200 meter tussen de serverruimte en de studio.” legt Lex Strijker, projectmanager bij dB mediagroep, uit.


Oplossing: een innovatief KVM systeem over IP op glasvezel

Op basis van ervaringen uit eerdere samenwerkingen, wist dB mediagroep dat Intronics als KVM specialist eerst in oplossingen denkt en daarna in producten. Rekening houdend met de wensen van Sterren.nl heeft dB mediagroep bij Intronics met het merk Adder Technology de gezochte oplossing gevonden. De ADDERLink Infinity is een innovatief KVM extensie en matrix systeem. Het biedt een breed scala aan mogelijkheden op een IP-infrastructuur met onder andere een single- en dual-head computer met USB 2.0 ondersteuning, een CATx connector en een SFP-slot voor glasvezel. Een unieke feature is de free flow mouse operation. Met de bijgeleverde Adder driver is het KVM systeem in deze oplossing zelfs in staat om dual-head computers te configureren voor free flow. Dit stelt gebruikers in staat om door middel van muisbediening te schakelen tussen de computers, simpelweg door deze over de schermen te bewegen. Deze Adder KVM oplossing sluit perfect aan op de wensen van Sterren.nl.


Resultaat: radiostudio met lage installatie- en onderhoudskosten en maximale flexibiliteit!

Over het eindresultaat meldt Lex Strijker het volgende: “Ik kan met trots zeggen dat de radiostudio klaar is voor de toekomst. Door de integratie van een IP oplossing houden we de installatie- en onderhoudskosten laag. Het signaaltransport loopt via een bestaand netwerk over IP en dat met maximale flexibiliteit. Dankzij de free flow mouse operation kan de gebruiker met één toetsenbord en muis op maar liefst vijf schermen tegelijk werken. Daarnaast hebben we een KVM systeem voor de regisseur geïntegreerd."


ADDERLINK Infinity flexibele KVM infrastructuur

Met de AD1009 ADDERLink Infinity realiseert u een pixel perfect, flexibele KVM infrastructuur voor zowel digitale audio en video als transparante USB 2.0 verbinding over gigabit IP. In combinatie met de ADDERLink Infinity Manager (AIM) is een volledig functionele KVM matrix over IP te realiseren. De combinatie van netwerk, configuratiemogelijkheden en de techniek achter de ADDERLink Infinity maken deze oplossing uitermate geschikt voor o.a. broadcast, control rooms en medische toepassingen.

ADDERLINK Infinity flexibele KVM infrastructuur

Eigenschappen:

  • Creëert een volledig functionele KVM matrix via IP
  • Perfecte digitale video- en kleurnauwkeurigheid
  • Transparante en USB 2.0 compatible aansluitingen dankzij True USB Emulation
  • Ondersteuning van bi-directionele 9-pins D-Sub RS-232 interface
  • Optioneel te gebruiken als extender, ook op glasvezel beschikbaar
  • Optimaal bandbreedtegebruik dankzij intelligente video encoding en compressietechnieken
  • 2e netwerk poort aansluiting voor redundacy/teaming


Vraag een demo aan!

In ons AV-lab is een ADDERLink Infinity demoset aanwezig. Vraag een demo aan door te mailen naar sales@intronics.nl of te bellen naar 0342-407040.