De geschiedenis van Intronics

1981 - Oprichting Intronics b.v.
Intronics is in 1981 opgericht in Barneveld en is begonnen als een groothandel in actieve, passieve en elektromechanische elektronicacomponenten. Intronics leverde voornamelijk elektronica en industriële componenten aan dealers en wederverkopers.

1988 - Oprichting dochteronderneming Adec
In 1988 is vanuit Intronics het bedrijf Adec opgericht. Adec was een aparte dochteronderneming van Intronics en leverde computeraccessoires aan voornamelijk computershops en automatiseringsbedrijven.

Jaren '90 - Overname INEC België en oprichting Intronics Spanje
In 1992 is het bedrijf INEC in België door Intronics overgenomen; sinds oktober 2009 is INEC gaan handelen onder de naam Intronics Belgium. Halverwege de jaren ’90 is Intronics Spanje opgericht.

1994 - ISO9002-certificering
Intronics heeft in 1994 haar ISO9002-certificering behaald.

1999 - Overname Intronics door TKH Group n.v.
In oktober 1999 is Intronics een onderdeel van de TKH Group n.v. geworden: een aan de Amsterdamse effectenbeurs genoteerde internationale onderneming. De TKH Group heeft inmiddels 68 dochterondernemingen met elk hun specialisme in de ontwikkeling en levering van systemen en netwerken voor informatievoorziening, telecommunicatie, elektrotechniek en industriële productie.

2000-2004 - Overname Javocom en Lapwing
In 2000 werd Intronics uitgebreid met het bedrijf Javocom en in 2004 met het bedrijf Lapwing. De bedrijven Javocom en Lapwing waren beiden onderdeel van de Intronics Groep en zijn sinds januari 2007 gefuseerd onder de naam Javocom. In 2000 is ook de onderneming Adec opgegaan in Intronics.

2008 - Oprichting Eminent Europe b.v.
In april 2008 is dochteronderneming Eminent Europe b.v. opgericht, nadat het reeds bestaande merk Eminent binnen moederbedrijf Intronics zo was uitgegroeid dat het een eigen onderneming was geworden.

2009 - INEC N.V. wordt Intronics Belgium
Sinds oktober 2009 is INEC n.v. gaan handelen onder de handelsnaam Intronics Belgium.

2010 - Overname Inside Technology
Eind 2010 heeft Intronics Inside Technology overgenomen; door deze overname breidt Intronics haar productportfolio uit met professionele multimedia-oplossingen. De kennis van de markt en van de producten van Inside Technology zijn een goede aanvulling op het toenmalige productportfolio van Intronics. Naast allerlei verbindingen kan Intronics nu ook oplossingen achter de aansluiting leveren.

2011 - Fusie Javocom en Eminent
In augustus 2011 zijn de twee dochterondernemingen Javocom en Eminent gefuseerd onder de naam Eminent Europe b.v. Alle activiteiten van beide ondernemingen zijn gecentraliseerd, maar beide ondernemingen blijven wel actief onder hun eigen handelsnaam.

2013 - Javocom gaat verder onder de naam Intronics Retail
Javocom is sinds 2013 actief als de afdeling Retail binnen Intronics. Klanten kunnen nu op één adres terecht voor retail-, computer-, AV- en industriële producten. De website javocom.nl is omgezet naar intronics.nl

2013 - Overname Compricon
In 2013 heeft Intronics Compricon overgenomen. Hiermee heeft Intronics haar kennis en klantenbestand uitgebreid. De activiteiten van Compricon zijn geïntegreerd in Intronics. De naam Compricon net zoals de website Compricon.nl zijn omgezet naar Intronics.

De toekomst van Intronics
Het trouwe karakter van de klanten van Intronics leidt tot een groot enthousiasme van onze medewerkers die innoveren, service verlenen en een snelle levering uit voorraad niet als een druk ervaren, maar als een vanzelfsprekendheid. Intronics is klaar voor een nieuwe periode van groei, waarin verdere uitbreiding en continuïteit op zowel nationaal als internationaal vlak centraal staan.